Home Custom moulding Productie kunststof spuitgieten

Productie kunststof spuitgieten

Wij beschikken over meer dan 35 spuitgietmachines, van 25 tot 1600 ton sluitkracht. Deze produceren 24/24 en 7 dagen op 7. Met dit machinepark vervaardigen wij kunststofproducten van enkele grammen tot boven 10 kg en tot groter dan 1m². Onze processen lopen volledig geautomatiseerd en worden klantspecifiek ingesteld. De engineering gebeurt volledig in eigen huis. Deze doorgedreven in-house automatisatie maakt Didak Injection bijzonder in de productie van grote reeksen.

Materialen?

Wij verwerken een brede waaier aan materialen, variërend van bulkgrondstoffen (PE,PP,…) tot en met engineering plastics als ABS,PP,POM,….

Onze engineers bepalen samen met u het materiaal met de beste eigenschappen voor uw product. Didak Injection zet sterk in op recyclage. Zo beperken we onze ecologische voetafdruk. Wij zijn een voortrekker in het gebruik van regranulaten waarin wij de nodige knowhow hebben opgebouwd. Verder zijn we vertrouwd met de werking van een verscheidenheid aan additieven zoals UV stabilisatoren, glasvezel…

Wij zijn ook vertrouwd met de verwerking van een verscheidenheid aan additieven, waaronder UV-stabilisatoren, glasvezel …

Automatisering in eigen huis

De automatisering van onze spuitgietmachines op maat van elk project gebeurt volledig in eigen huis. Dankzij deze in-house engineering werken onze machines aan uiterst hoge snelheden en produceren wij in korte tijd grote volumes, zelfs bij de assemblage van complexe producten. De aanvoer van grondstoffen en de assemblage verloopt volcontinu en automatisch. Dit leidt tot een kleinere foutenlast, een hogere nauwkeurigheid, snellere cyclustijden en maakt de productie minder arbeidsintensief.

Technieken

Meercomponenten injectie

met deze techniek verwerkt Didak Injection meerdere materialen met verschillende eigenschappen, kleuren of niveaus van hardheid tot één eindproduct in dezelfde matrijs.

Gasinjectie

Via gasinjectie produceren we holle kunststofproducten. Na het geheel of gedeeltelijk vullen van de matrijs met vloeibare kunststof, injecteren we onder constante druk een inert gas. Zo ontstaat er een holle wand. Deze techniek biedt extra vormvrijheid. Materiaalbesparing en extra stevigheid zijn extra troeven.

Insert moulding

Techniek waarbij een niet-kunststof onderdeel omspoten wordt met kunststof bv. bij het plaatsen van een insert of verstevigen van een kunststof product.

In-mould labelling

Bedrukte kunststoffolie wordt in de matrijs geplaatst en zit na het spuitgieten verankerd in het product.

Vezelversterkte oplossingen

Toepassing via in-mould labelling om uw product op specifieke plaatsen te verstevigen.

Andere bedrukkingstechnieken

Hotstampfolie, zeefdruk, automatische labelling.

Dankzij RFID kunnen we uw producten voorzien van de nodige intelligentie.
Ontdek hier onze mogelijkheden voor speciale technieken.

Kwaliteitscontrole

Ons kwaliteitscontrolesysteem verzekert u dat alleen de hoogste kwaliteit, zoals afgesproken in de specificaties, geleverd wordt. We begrijpen dat de verschillende industrieën eigen en gediversifieerde noden hebben aan kwaliteitseisen.

ISO certificatie – kwaliteitsmanagement.

De volgende kwaliteitssystemen, die wij in de jaren verdiend hebben, dragen wij hoog in het vaandel.

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001:2015

Continuïteit in kwaliteit

  • Controle en metingen inkomende goederen van grondstoffen.
  • Controle afgewerkte goederen

Onze kwaliteitsmensen zijn getraind om defecten te identificeren en bij te sturen tijdens het proces.

Wilt u gebruik maken van onze diensten voor het maken of onderhouden van uw matrijzen?

Vertrouw op onze alles-in-één matrijsservice op maat en reken op onze expertise vanaf de ontwerpfase tot de productie van uw eindproduct

  • +30 jaar ervaring
  • Stapelbaar tot 50%
  • 100% maatwerk
  • Slim systeem voor maximale efficiëntie

Kies een van onze bestaande oplossingen of
vraag uw ontwerp op maat aan.

(Minimum bestelling: 500 kratten.)