Meercomponenten injectie

Bij deze techniek hechten we twee of meerdere verschillende soorten kunststoffen aan elkaar in dezelfde matrijs. We passen deze bijzondere spuitgiettechniek toe voor producten die meerdere eigenschappen combineren, voorwerpen die meerdere kleuren bevatten of een combinatie van harde en zachte onderdelen. We versmelten de verschillende kunststoffen in de matrijs door een thermisch-chemische hechting.

Insert moulding

Deze techniek omvat het omspuiten van een niet-kunststofonderdeel met een kunststof. We passen deze techniek vooral toe voor het plaatsen van een insert of het verstevigen van een kunststofproduct.

Holle producten dankzij gasinjectie

Dankzij gasinjectie zijn ook holle producten mogelijk. Na het vullen van de matrijs – geheel of gedeeltelijk – met de vloeibare kunststof, injecteren we onder constante druk een inert gas. Op die manier creëren we een holle wand. Deze techniek garandeert een extra vormvrijheid. De materiaalbesparing en extra stevigheid zijn extra voordelen.

Inmould labelling en andere bedrukkingstechnieken

We beschikken over verschillende bedrukkingstechnieken om onze producten te voorzien van een afbeelding, barcode of teksten. Via inmould labelling gebeurt dit al in de matrijs. Andere mogelijkheden zijn:

  • Hotstampfolie: grote eenkleurige bedrukkingen
  • Zeefdruk: voor gedetailleerde informatie
  • Automatische labelling

Ook voor het aanbrengen van RFID-tags voor track & trace hebben wij de knowhow.